Betty & Cat voor Grootouders

Het boek Betty & Cat is tot stand gekomen toen ’n vriendin van mij, met kleinkinderen die tweetalig opgevoed worden, zich zorgen maakte dat zij zich soms buitengesloten voelde. Zij had weliswaar Engels gehad op school, maar dat was, volgens haar, in het verre verleden! Waarom geen tweetalig boek schrijven – en niet met ’n vertaling, want wij waren daar allebei mee eens: niemand heeft het geduld om iets twee keer te lezen: eens in de vreemde taal en dan weer in de eigen taal! Op ’n ochtend lagen Jeff en ik op bed met de beestjes, en het idee floepte zomaar in mijn hoofd: Betty en Cat in de hoofdrollen, ieder in zijn eigen taal. Lekker makkelijke spreektaal, geen moeilijke constructies, maar ook niet neerbuigend: dit kunnen we allemaal best aan!

Dus mijn eerste motivatie was: ouders en grootouders van tweetalige kinderen wat moed geven en zelfvertrouwen in de vreemde taal opbouwen – dat is mij gelukt, hoop ik. . .
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *